SOCIETAT DE SOCORS MUTUS DE MOLLET NEIX EL 1933 DE LES TRES GERMANORS HISTÒRIQUES DEL MUNICIPI que oferien SERVEIS SOCIALS I SANITARIS.

Durant el segle XIX, Mollet era un poble bàsicament dedicat a l’agricultura. Amb l’aparició del procés industrialitzador i davant l’emergència de noves demandes socials i econòmiques, sorgeix a Mollet la necessitat de crear entitats de caràcter mutualista destinades a fer front a les necessitats de la millor manera possible. La població s’organitzava creant germandats amb l’objectiu comú de l’auxili moral i material en cas de malaltia i impossibilitat.

La primera entitat d’aquest tipus que apareix és la Muntanya de pietat de Sant Isidre Llaurador, en 1865. Posteriorment va aparèixer, el 1877, la Muntanya de pietat de Sant Vicenç Màrtir. Més tard i lligada al segment de població femenina de la localitat, fundada el 1892, el Centre Mutual de Dones sota l’advocació de Santa Rita.

Els diferents successos polítics i econòmics de finals de segle XIX i principis al XX, fan que la gent comenci a prendre consciència de fet mutualista. Això va comportar la creació progressiva d’ens de diferents categories, orientats tots a protegir el treballador. Així es van crear L’Institut Nacional de Previsió, l’assegurança de Previsió de la Vellesa, l’Assegurança de Maternitat, etc.

La Societat de Socors Mutus de Mollet neix el 26 de març de 1933, i unia 3 germandats històriques del municipi que oferien serveis socials i sanitaris. La SSMM va ser una entitat sense ànim de lucre, pionera en els anys difícils dels 40 i 50, en oferir assistència mèdica. De fet, va ser qui va impulsar el primer hospital de la ciutat el 1970, l’edifici actual del carrer Sant Llorenç.

L’any 1985, amb la posada en marxa de la Llei d’ordenació sanitària de Catalunya, va passar a estar concertada llavors amb l’Institut Català de la Salut i a formar part de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública i de la Xarxa d’Hospitals Comarcals de Catalunya.

El juny de 1996, la mateixa Societat va crear la Fundació Privada Hospital de Mollet, per tal d’assumir el patrimoni i les funcions relacionades amb l’activitat sanitària i diferenciar-les de la funció asseguradora i mutual.

Actualment la SSMM, Mútua Mollet, té més de 2.000 associats, principalment habitants de la subcomarca del Baix Vallès, i s’ha constituït com una entitat moderna mantenint el clar i remarcat compromís social amb la ciutat.

Truca'ns al 935 700 816, et truquem