Societat de Socors Mutus

Telf: 935 700 816

La Unió Europea estudia una norma contra el malbaratament de roba

Virginijus Sinkevičius , comissari europeu de Medio Ambient vol obligar a recuperar i reciclar la roba que ara es deperdicia. Actualment a causa de la Fast Fashion o moda ràpida que es basa en comprar i llençar la roba encara que no s’hagi utilitzat. Si a això li sumem la quantitat de roba que es ven a la EU consumim recursos d’una forma desmessurada durant la fabricació, que s’utilitzen productes químics perillosos, que no es reciclen els materials i a més a més que es produeix en països en vies de desenvolupament i en condicions lamentables, estem davant una situació de la indústria tèxtil molt preocupant.
 
El comissari europeu Sinkevičius preten impulsar un gir cap a una indústria més sostenible. Diverses indústries com son l’alimentària, habitatge i mobilitat en quart lloc, la indústria tèxtil contribueixen en el canvi climàtic. Només un 1& dels productes textils és d’origen reciclat i cada europeu llença 11 kilos de roba a l’any, segons informa l’Agència Europea del MediAmbient.
 
Les peces de roba cada any són més barates i això comporta un treball barato, moltes vegades violant els drets laborables, gran pressió sobre els recursos, utilització de materials no sostenibles com productes químics… i s’acaben llençant a deixalleries o incineradores.

used clothing wholesaler textile

Nova legislació sobre ecodisseny

S’està començant a elaborar la nova legislació sobre ecodisseny des de la UE. Així doncs, si ets productor o comerciant hauràs de recolectar i reciclar certes quantitats. Un procès que portarà temps per a que si la indùstria de la moda col·labora… podrem aconseguir una major sostenibilitat.
 
La indústria de la moda factura uns 166.000 milions d’euros l’any a la UE i proporciona llocs de treball a 1,7 milions de persones, segons Eurostat (). I importa més de 69.000 milions d’euros de països com la Xina, Turquia i Bangladesh principalment.
 

Vendes a la UE de cafè, fusta, carn, soja, cacau i oli de palma

També està en procés de creació la normativa sobre la vendaa a la UE de cafè, fusta, carn, soja, cacau i oli de palma, per tal que no comporti la tal·la d’arbres en els llocs d’origen. La idea és millorar la qualitat del sól, restaurar espais naturals, utilitzar menys pesticides a l’agricultura i augmentar la biodiversitat.
 
Per altra banda, també es contempla les regulacions pesqueres.
 
Aquest full de ruta de Brusel·les per tal d’aconseguir totes aquestes accions no suposarà efectes inflaccionistes en els aliments i tindrà efectes positius a llarg termini.

Per a saber més informació sobre la Mútua Mollet truca al telèfon ☎️ 93 570 08 16! Visita la nostra web www.mutuamollet.cat o envia un email ✉️ a info@ssmm.cat

👉 ¿Encara no t’has subscrit al nostre canal de YOUTUBE? Estigues al dia de totes les activitats i notícies de la Mútua Mollet. Segueix-nos al Canal YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCxKBz1s0FNE5TOAZja2vWjg

Truca'ns al 935 700 816, et truquem