Societat de Socors Mutus

Telf: 935 700 816

TELETRABAJO

Teletreball i COVID-19

Teletreball i COVID-19 són dos conceptes que van de la mà des que vam entrar en pandèmia. La crisi sanitària ha obligat a la majoria de la societat a canviar la perspectiva del treball. Podem afirmar que la crisi sanitària ha canviat la perspectiva del treball. El teletreball o treball a distància ha permès que moltes empreses poguessin continuar treballant i els seus treballadors hagin pogut mantenir els seus llocs de treball. Segons un estudi de CaixaBank el 32,6% del total dels empleats a Espanya podrien, potencialment, dur a terme el seu treball en remot.

La COVID-19 ha fet que la població s’hagi posat les piles, s’hagi adaptat d’una forma molt ràpida i inesperada al treball en remot. Aquesta pandèmia ha posat en evidència quines feines es poden dur a terme des de casa o des de llocs remots. Per exemple: classes online, videoconferències, reunions a través de plataformes digitals… I el teletreball també ha fet la seva incursió en el món sanitari, molts metges han realitzat les consultes online i seguiment de malalties via internet, a més a més de les reunions amb altres metges per tal de poder gestionar de la millor forma possible la situació que viviem…

El teletreball és una peça fonamental de l’activitat econòmica. Hi ha hagut moltes empreses que han implantat satisfactòriament i han apostat per la transformació digital, fent una invertisió en el capital digital (infraestructures empresarials i dispositius mòbils per a la connexió) i en el capital humà (formació dels treballadors per saber com utilitzar les eines digitals). Aquest fet, facilitarà que el teletreball continuï creixent.

Beneficis del teletreball

  1. Condicions laborals més flexibles – Millor conciliació laboral i familiar. Milora en la qualitat de vida.
  2. Possibilitat de viure més lluny de les grans ciutats. Ciutats menys congestionades i més netes.
  3. Augment de la productivitat i qualitat de la feina.
  4. Compromís dels treballadors.
  5. Augment de la col.laboració i suport entre companys i responsables.
  6. Millor satisfacció laboral.

En resum, segons un estudi sobre els efectes de l’ús del teletreball en la satisfacció i les condicions laborals anonemat “Treballar en temps de COVID-19: L’impacte del teletreball” de la Universitat Politècnica durant el confinament, el teletreball va passar de ser utilitzat en un 15% dels negocis d’Espanya al 48,8%.

D’aquesta forma, les empreses que van implantar sistemes de teletreball per mantenir actius els seus negocis, una tercera part declaren que el mantindran en un futur. I és que davant les dades epidemiològiques, i atenent a les Resolucions de les autoritats sanitàries es va fer necessari limitar la mobilitat de les persones treballadores i prioritzar en la mesura del possible, el treball a distància i teletreball sempre que fos possible. I moltes empreses ja han provat aquesta forma de treballar i veient els resultats obtinguts… la fòrmula de combinar teletreball i treball presencial si és possible es mantindrà.

Truca'ns al 935 700 816, et truquem